Vermoeiend zeg, vakantie..
Door: Brechtje
Blijf op de hoogte en volg Brechtje
13 September 2009 | Honduras, Copán
Hallo allemaal!!
hierbij presenteren wij u ons eerste berichtje vanuit Honduras!! We zijn vanochtend (na een zeer aangename ahum..) busrit aangekomen dus meer dan het bruisende Copan en de Maya ruines hebben we nog niet gezien. Maar van Guatemala des te meer! We zijn allebei super enthousiast over Guatemala, wat een geweldig land! De mensen zijn hier zo aardig en de cocktails (ook niet onbelangrijk..) zijn super!! Het enige waar we minder gelukkig mee waren zijn de Guatemalteekse gidsen. In Nebaj hebben we een tweedaagse trektocht door de bergen gelopen. Een prachtige tocht, ware het niet dat meneer de gids bedacht had dat hij in plaats van de afgesproken 6 uur via een dorpje maar eens een andere, nog nooit eerder gelopen route ging proberen.. een groot succes!! Het pad kwijtraken kon niet, er was namelijk geen pad! Na bijna 9 uur onafgebroken lopen door jungle en met als ´lunch´ twee koekjes had geen van ons, inclusief Nicolas de gids een idee waar we waren. Een vriendelijke local heeft ons toen de weg gewezen. We sliepen in een trekkershutje bij een Guatemalteeks gezin. Bij het ontbijt ´s ochtends hing de net geslachte geit gezellig aan z´n achterpoten naast ons in de keuken.. hmm opeens niet zo´n honger meer! Na afloop waren we allemaal een paar zere knieen maar ook wel een geweldige ervaring rijker. Na deze inspanning waren we wel toe aan een beetje rust! De benodigde hangmatten vonden we in het plaatsje Lanquin, waar we drie dagen in een houten hutje op palen heerlijk gerelaxed hebben. De enige activiteit bestond uit het bezoeken van de watervallen, heel mooi! Na al dit relaxen toch maar weer richting de stad gegaan. Een aantal daagjes in de stad rondgewandeld en de benodigde souvenirs op de kop getikt. We zijn kampioen afdingen! Vanwege beperkte ruimte in onze backpacks kunnen wensenlijstjes die vanaf nu binnenkomen helaas niet meer gehonoreerd worden. De laatste lichamelijke inspanning hebben we geleverd door de vulkaan Pacaya te beklimmen. Heel indrukwekkend, op een meter van gloeiende en stromende lava! Brechtjes schoenzolen hebben ondervonden dat steen heel heet kan zijn!
Inmiddels zijn we dus aangekomen in Honduras, morgen gaan we op weg naar ons Caribische bounty-eiland! Helaas, de hittegolf bij jullie is over, maar we zullen aan jullie denken!
Liefs Brechtje en Frédérique