Paradijs, palmbomen en piramides
Door: Brechtje
Blijf op de hoogte en volg Brechtje
13 September 2009 | Mexico, Mexico-stad
om het moment staan onze tassen ingepakt en al treurig in onze kamer en zitten wij op ons laatste avondje aan ons laatste Mexicaanse biertje ons laatste berichtje op de site te typen.. Wat gaat de tijd toch snel, helemaal als je die noodgedwongen door moet brengen op een paradijsje als Utila! We hebben ruim een week gerelaxed, gedoken, gefeest en op het superwitte strand onder een palmboompje gelegen.. Utila is een eiland met alleen maar relaxte (vooral duikende) backpackers en er hangt echt een super reggae-achtig sfeertje! Aan het eind van de middag gaat de bbq aan met als gevolg dat we elke avond een enorm stuk gegrilde vis of vlees kregen (met -eerlijk is eerlijk- in het hoekje nog een blaadje sla). Al onze tekorten aan vlees en lekker eten (ja, de tortilla´s en bruine bonen komen inderdaad onze neus uit..) zijn hier vakkundig weggewerkt! Ook was het elke avond feest met de voltallige duikschool en al snel hadden we een geniale bar ontdekt met een dansvloer op palen boven de zee!! Met volle maan, uitzicht over het water en natuurlijk niet vergeten de cocktails.. Het duiken was ook super, al kunnen we nu uit ervaring spreken als we zeggen dat duiken met een kater niet heel relaxed is.. Maar we leerden snel dus vervolgens hebben we ons braaf ingeschreven voor de middaggroep.. Na een week moesten we ons helaas losrukken van dit paradijs op aarde want er wachtte nog een deel van Guatemala op ons. In Livingston en Rio Dulce was de sfeer gelukkig ook errug ´Caribian´ dus daar konden we een beetje afkicken. Daarna begon het zware leven weer, namelijk het bezoek aan de piramides van Tikal! Dit zijn de grootste Maya piramides van Midden-Amerika en ze zijn errug hoog!! Na zo´n klim voel je je meteen weer schuldig dat je niet braaf altijd naar aerobicsles bent gegaan. Maar het was het waard. Na de nacht samen doorgebracht te hebben in één (!) hangmatje in de jungle met het gebrul van apen op de achtergrond zaten we om 5 uur ´s ochtends op de top van de hoogste piramide waar we vervolgens de zon op zagen komen. Boven de jungle hing een nevel en de zon was echt een oranje vuurbal, zo indrukwekkend en mooi!! Inmiddels zijn we echte experts geworden in het slapen in een hangmat en geen aap houdt ons meer wakker!! Via Palenque (met nog meer piramides en mooie watervallen) zijn we nu weer aanbeland in Mexico City. Hier hebben we ons vandaag gewaagd aan de laatste piramides en het regent hier ook, dus we kunnen vast een beetje wennen aan het weer in Nederland!! We hebben een topvakantie gehad!! Heel erg bedankt voor al jullie leuke reacties, tot snel weer in Nederland!!
Liefs Frédérique en Brechtje