Pole pole
Door: Brechtje
Blijf op de hoogte en volg Brechtje
28 September 2009 | Tanzania, Dodoma
Gelukkig is het wachten hier niet erg, ik kijk nog steeds m’n ogen uit over wat er hier allemaal gebeurd op straat. Stalletjes overal, een winkeltje die bestaat uit een plastic stoel, een kleedje en een zelfgeschilderd bord, mensen die complete huisraad vervoeren op een fiets, SUV’s die deze dappere fietsers meedogenloos de berm in drukken.. Genoeg te zien!
Verder begin ik al redelijk te settelen hier. Na een aantal bouwvallen te hebben bezocht, hebben we een mooi appartement gevonden in de wijk Masaki. Zie de jaloersmakende foto’s :-) Irish pub, supermarktje en een paar restaurantjes op loopafstand dus dat is ideaal! En nog idealer is het zwembad, waarin ik dagelijks braaf mijn baantjes kan trekken. Voor de bestemmingen die iets verder liggen, nemen we de tuk-tuk. Ideaal vervoersmiddel, al knijp ik soms wel even mijn ogen dicht als er weer zo’n zeer verantwoorde medeweggebruiker aan een inhaalmanoeuvre begint..
Op het werk is het gezellig, maar gaat het ook ‘pole pole’. Ik zit nog steeds bij de verkeerde afdeling (ICT) omdat switchen hier een proces is waar veel mensen bij betrokken zijn en waar nog meer mensen een zegje over moeten doen. Tel daarbij op dat mensen veel afwezig zijn en stagiairs niet echt bovenaan de prioriteitenlijst staan …. Kom je tot de slot som is dat ik nog steeds moet wachten tot mijn overplaatsing officieel is. Resultaat is wel dat ik nu als de beste computers formatteren kan en elk internet probleem voor mij een eitje is. Nou ja, behalve het probleem van een internetverbinding thuis krijgen. Want dat gaat weer –je raadt het al- … pole pole!
Al met al gaat het goed hier en begin ik redelijk mijn draai te vinden. De weekenden vul ik met naar het strand gaan, door de stad slenteren, een drankje doen op het terras bij Slipways (met gratis wireless internet!), boeken lezen, nieuwe vrienden maken en een woordje Swahili leren. Het afgelopen weekend zijn met de boot naar een verlaten bounty eilandje geweest waar je kon snorkelen en vers gevangen vis van de BBQ kon eten… Ook helemaal niet verkeerd!
Volgende keer weer meer verhalen! Ik heb trouwens ook een mobiel nummer hier: +255 684 952 10 Smsjes komen soms wel aan, soms niet… Alle postpakketten, brieven, kaarten en cadeaus mogen gestuurd worden naar: WFP, attn: B.Riphagen, P.O.Box 77778, Dar es Salaam, Tanzania. Maar ook hierbij geldt, aankomst niet gegarandeerd ;-)
Liefs,
Brechtje
Owja, ik heb ook nog een ‘professionele’ blog, dus zonder feestverhalen.. Te vinden op: http://www.movingtheworld.org/user/brechtje_riphagen
28 September 2009 - 08:47
Charlotte:
Ha Brechtje!
Dat klinkt inderdaad allemaal niet verkeerd! Fijn dat jullie een relaxed appartementje hebben gevonden nu.
Geniet nog maar even goed van het pole pole en tja een beetje ICT ervaring is nooit weg toch ;-)
Ben benieuwd naar de foto's!
Liefs xx -
28 September 2009 - 09:06
Wouter V:
Brechtje!
Leuk om zo op de maandagmorgen te lezen hoe jij het er vanaf brengt in Tanzania! Die weekendinvulling klinkt niet beroerd zeg... Doe je best nog even en geniet ervan! -
28 September 2009 - 09:47
Corina:
Ha Brechtje!
Klinkt goed hoor. Geniet maar ff van dat Pole pole... mochten ze hier in NL wel wat meer van hebben ;-)
Vrijdag hadden we 't verjaardagfeestje van Katrien, was erg gezellig! En daar werd duidelijk dat de Toffee's aan de slag kunnen voor de vrijgezellen party! En volgens mij heb je daar zo tussen al het harde werken best tijd voor :-)
We mailen!
Liefs Corina -
28 September 2009 - 10:26
Arie:
Dag Brechtje,
Heel herkenbaar je reisverslag. Wat is ook alweer de uitdrukking? Jullie hebben een horloge, wij hebben de tijd. Familieverbanden, stamverbanden zijn wel heel belangrijk, maar dat ontdek je vanzelf.
Sterkte met alles en geniet van het goede van Afrika -
28 September 2009 - 11:40
Judith:
Jaloers! Een zwembad, zon, lekker weer, chaos. Klinkt fantastisch :) Nog steeds heel vroeg opstaan en naar het werk?
Ik heb je kaartje gekregen (geen pole pole in NL), superlief! Stuur je van de week een mail, mijn NYC plan ga ik namelijk realiseren!
Liefs,
Judith -
28 September 2009 - 12:02
Irene (xoxo):
Hoi Brechtje,
Je schrijft erg leuk. Ik houd je site wel in de gaten voor nieuwe verhalen.
Irene -
28 September 2009 - 16:52
Juul:
Hey Brechtje!
Ziet er goed uit! En dat pole pole, ach daar kunnen wij nog veel van leren toch?! ;-) Geniet ervan!!
xx Juul -
28 September 2009 - 17:38
Brechtje:
Dat klinkt allemaal goed. Tja, pole, pole heeft nadelen en soms is het lekker: een rustiger tempo. En..leuke weekendjes heb je daar! geniet er maar van. Nog bedankt voor je lieve kaartje voor Derek. groetjes, Brechtje -
28 September 2009 - 20:14
Tiny:
Heey Brechtje, Dat appartement ziet er inderdaad goed uit. Zeker wel een gekke gewaarwording dat jij nu eens te vroeg bent. Maar je past je al snel aan. Het is weer erg leuk om jouw verhalen te lezen. Werkse en geniet er lekker van. groetjes Tiny -
03 Oktober 2009 - 21:50
Neef Anne:
hey Brechtje,
Pole Pole is even wennen of niet -
09 Oktober 2009 - 00:20
Judith:
Hey! NYC is cool... en nu ook erg vermoeiend :) Heb je gemaild omdat ik niets had ontvangen, maar komt goed! Liefs! -
20 Oktober 2009 - 09:57
Corina:
Hey Brechtje,
Hoe issie? Ik wilde ff hoi zeggen. Dus: hoi!
Heb je inmiddels al meer te doen daar?
De foto's zien er in ieder geval prima uit!
Succes!
Liefs Corina